Rauwe Vrede – naar radicale eerlijkheid
15 september 2021
Verslaafd aan Verlangens
7 april 2022
Toon alles

Gebonden Vrijheid

Is het enorme verlangen naar vrijheid niet één grote beperking?

 

Deze blog wil ik wijden aan de term: Vrijwillige Begrenzing. Een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid die wat mij betreft het speelveld in de dualiteit is. Want hoe kun je vrij zijn als er ook grenzen zijn?
Ik leg je graag mijn tantrische visie uit en hoe ik dit in de praktijk breng.

 

Wij mensen leven vaak in uitersten, vooral op seksueel gebied is dit goed terug te zien. Of we zitten in een onderdrukking of we worden grenzeloos.
Tot nu toe zijn er de afgelopen eeuwen nauwelijks beschavingen geweest die seksueel veilig waren, denk maar aan de kerk of de metoo beweging.

Toch is het nu de tijd om voorbij schaamte en schuld te gaan door onszelf vrijwillig te begrenzen en seksueel gezond te worden. Maar hoe doe je zoiets als je dat nooit geleerd hebt?

Je wilt seksueel niets onderdrukken, maar je wilt ook niet grensoverschrijdend zijn. De uitdaging zit in het middelpunt van deze uitersten te vinden. Dit gaat over zorgvuldig omgaan met je verlangens en je seksualiteit gebruiken om te groeien.

Wanneer je jouw seksualiteit vrij maakt en in wilt zetten om je leven te verrijken, krijg je hoe dan ook te maken met allerlei weerstanden. Dit kunnen zowel interne overtuigingen als culturele normen zijn. Het in vrijheid mogen genieten is een groot thema voor veel mensen.

Hierdoor is het belangrijk om veiligheid te creëren waarin je kunt experimenteren. Een bedding maken om zelfonderzoek te doen.
Zo kun je gaan ontdekken waar er weerstand zit, oude blokkades opmerken en deze bevrijden.

 

In mijn praktijk kun jij je vanaf nu op een fysieke wijze vrijwillig laten begrenzen:
Met de Shibari Experience kun je namelijk ervaren hoe het is om in een veilige setting vastgebonden te worden en hierin jouw unieke vrijheid te vinden.

Wanneer je lichaam zich nauwelijks kan bewegen doordat het met touwen beperkt wordt, komt er een bepaalde overgave die maakt dat je ook mentaal de controle los moet laten. Door dit proces krijgen andere dimensies nu de kans om zich te openbaren.

Tijdens een sessie verruimt jouw gevoeligheid zich waardoor alle sensaties intenser binnen komen.
In dat moment heb je een vrijwillige keuze om jezelf op een diepere laag te ontmoeten en te ervaren hoe vrij je werkelijk van binnen bent.

Dit gaat over moedig zijn en letterlijk de touwtjes uit handen geven.

Lees hier meer over mijn sessies en als je vragen hebt, stel ze gerust!

 

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag