Mijn ongelijke borsten
22 augustus 2017
Dag 2017!
31 december 2017
Toon alles

Genieten zonder grenzen!

Al meer dan drie jaar “doe ik aan” Biodanza, het is een fantastisch onderdeel van mijn leven geworden. Elke woensdag avond, eerst op Landgoed Algoed en nu sinds een paar weken op Land van Lisa, dans ik bij Silvan in een prachtige groep. Zo intens en intiem, zonder dat ik de mensen eigenlijk heel goed ken. We spreken nauwelijks, zeker niet tijdens het dansen en daarna ook niet echt, dus wat de meesten in hun dagelijks leven doen weet ik niet. Maar alsnog voelt het veilig en vertrouwd.

Tijdens Biodanza wordt je uitgenodigd om te voelen en daarmee in beweging te blijven. Zo, dat was een opgave in het begin! Het is het tegenovergestelde wat ik al mijn hele leven gedaan heb. Zodra ik heftige emoties voelde blokkeerde ik vaak. Dan ging ik uit mijn lijf en in mijn hoofd zitten, veel nadenken en soms dissocieerde ik zelfs. Ontwijken, daar was ik ontzettend goed in.

Tijdens het dansen worden veel emoties aangeraakt en ik heb inmiddels geleerd dat het er allemaal mag zijn, te midden van iedereen. Oh, wat hebben al die mensen mij veel zien huilen.

Afgelopen woensdag dansten we met het thema ‘genieten’. De uitnodiging krijgen we altijd een paar dagen via de mail en het zette deze keer behoorlijk wat in gang.

Ik had net een heel gepassioneerd weekend gehad met mijn vriend en maandag moesten we weer afscheid van elkaar nemen. Terugkijkend op het weekend besefte ik mij dat ik echt grenzeloos kan genieten, van aanrakingen, van gewoon in contact zijn met iemand, van intiem zijn. Mijn vriend en ik kennen elkaar inmiddels zo goed dat er geen schaamte meer is. Met andere mensen zit er nog een soort terughoudendheid, zal je mij raar vinden als ik laat zien dat ik van jou of juist mezelf geniet?

Tijdens de begincirkel van de les werd ons gevraagd wat onze intentie is betreft het thema genieten. Meteen kwam in mij op dat ik ten aller tijden grenzeloos wil genieten. Dus ik sprak hardop uit: ‘Ik wil grenzeloos genieten’. Pas op met wat je besteld zeggen ze wel eens, ik heb de hele avond grenzeloos genoten. Elke aanraking ontving en gaf ik volledig, zonder oordeel of angst.

Ik kan mezelf nog steeds horen giechelen en lachen tijdens de kring van overvloed waarin iedereen (aan)geraakt werd. Maar ook zonder aanrakingen genoot ik ten top. Oogcontact met iemand maken, genieten van mijn gedachtegangen of helemaal alleen vrij dansen. Ik genoot zelfs van iemand bedanken voor een dans die niet meer fijn voelde.

En nu thuis, geniet ik van de cracker die ik eet terwijl ik aan het typen ben, van de muziek van Steven Wilson die ik luister en van het feit dat ik toch echt wel een heel leuk shirtje aan heb vandaag!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag