Vieze oude mannetjes bestaan niet
23 juli 2018
Naakt is niet bloot
11 november 2018
Toon alles

Harige ballen en stinkende oksels

De laatste blogs die ik heb geschreven waren vaak nogal schaamteloos en taboedoorbrekend. Daarom leek het mij een goed idee om het wat subtieler aan te pakken deze keer. Helaas is dat niet helemaal gelukt..

Het wordt dit keer wel een wat meer informatieve blog, doordrenkt met mijn mening over je “natuurlijke staat van zijn” en flink wat humor om het allemaal niet zo serieus te nemen.

Laten we beginnen met de stinkende oksels. Niets is zo erg als angstzweet, je hebt een date, een sollicitatiegesprek of je vindt het simpelweg al spannend om naar de supermarkt te gaan, dus je spuit of rolt een bijzonder “lekker” chemisch goedje onder je oksels en gaat ervoor. Helaas werken deze maskerende toestanden nauwelijks en hou je er vaak een vreselijke combinatie van geuren aan over.

Ik ben jaren geleden gestopt met het rollen en heb een perfect alternatief gevonden, BAKING SODA! Eventueel een beetje kokosolie aan toe te voegen, maar ik maak mijn vingers nat, dep het in het zout en wrijf dat onder mijn oksels. Geurloos, net zoals je zweet, meer dan 12 uur ‘veilig’ en minder dan twee euro voor een doosje bij de supermarkt waar je maanden mee kan doen!

Toch vergeet ik regelmatig dit ‘s ochtends te doen en kan ik aan het eind van de dag echt eens ruiken hoe ik ‘stink’ en dan valt het altijd best mee. In ieder geval is het zeker beter dan de chemische toestanden die waarschijnlijk gedurende de dag meermaals zijn bijgewerkt.

Ook in mijn praktijk ruik ik vaak de angstzweet door de deodorant heen en hang ik regelmatig met mijn neus vlak bij zo’n oksel. Geef mij maar de pure geur die jij op dat moment produceert. Daar word ik blij van!

Nu de harige ballen. Voor mij een enorm intrigerend onderwerp, dat lichaamshaar. Eigenlijk, al het lichaamshaar. Wat zijn we toch moeilijk aan het doen met z’n allen! Ik kan me wel leukere dingen voorstellen onder de douche.

Sinds ik meermaals per week naakte mensen (in mijn praktijk) zie, kom ik veel verschillende vormen van lichaamshaar tegen. Mannen met harige benen, liezen en buik, maar wel de schaamstreek geschoren. Vrouwen die echt helemaal kaal zijn, OVERAL! Tot en met de armen aan toe. Ik heb geen oordeel over wat jij met je haar wilt doen, zeker niet. Ik experimenteer ook regelmatig, wanneer ik er zin in heb dan. Het enige wat ik niet kan stoppen is mij af te vragen wat de beweegredenen zijn en waar iemand de tijd vandaan haalt om dit altijd te doen.

Zal de norm ooit weer bijgesteld worden en kunnen wij ons dan eventueel meer focussen op de binnenkant? Ik kan het plaatje al voor mij zien, allemaal harige en glimlachende mensen die veel tijd over hebben!

Nu de harige ballen. Voor mij een enorm intrigerend onderwerp, dat lichaamshaar. Eigenlijk, al het lichaamshaar. Wat zijn we toch moeilijk aan het doen met z’n allen! Ik kan me wel leukere dingen voorstellen onder de douche.

Sinds ik meermaals per week naakte mensen (in mijn praktijk) zie, kom ik veel verschillende vormen van lichaamshaar tegen. Mannen met harige benen, liezen en buik, maar wel de schaamstreek geschoren. Vrouwen die echt helemaal kaal zijn, OVERAL! Tot en met de armen aan toe. Ik heb geen oordeel over wat jij met je haar wilt doen, zeker niet. Ik experimenteer ook regelmatig, wanneer ik er zin in heb dan. Het enige wat ik niet kan stoppen is mij af te vragen wat de beweegredenen zijn en waar iemand de tijd vandaan haalt om dit altijd te doen.

Zal de norm ooit weer bijgesteld worden en kunnen wij ons dan eventueel meer focussen op de binnenkant? Ik kan het plaatje al voor mij zien, allemaal harige en glimlachende mensen die veel tijd over hebben!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag