Life in Progress
23 juli 2017
Mijn ongelijke borsten
22 augustus 2017
Toon alles

Ik en de Sportschool

Sinds vier weken ga ik naar de sportschool. Een hele dure waar ook een zwembad en sauna is. Ik heb uitgerekend dat wanneer ik drie keer per week ga sporten ik het geld eruit haal. Normaal zwem ik graag en dat kost per keer ook een flink bedrag. Al vier weken sport ik dus al drie keer per week. Eerst een groepslesje van een uur, daarna half uurtje zwemmen en nog even in de sauna. Een perfecte combinatie van bewegen en ontspannen.

De eerste keer dat ik mezelf had gemotiveerd om te gaan sporten voelde ik mij heel onzeker. Langs al die apparaten waar ik mezelf echt niet op zie zwoegen. Eerst maar een lesje yoga om de lat niet meteen te hoog te leggen. Dat ging prima, vooral blijven ademen. Toen gezwommen in het zwembad, ik was helemaal alleen en dat was genieten!

Uitkleden in de kleedkamer was die dag de grootste uitdaging, blijkbaar is er een nat en droog gedeelte in de ruimte en ik had al mijn spullen in mijn kluisje in het droge gedeelte liggen. Dus al druppend liep ik beschaamd naar mijn kluisje en daarna snel door naar het toilet om mij om te kleden. Voor de eerste keer was het teveel om ook nog publiekelijk naakt te zijn. De volgende keer maar even een ander plannetje maken.

Je zal je af vragen, waarom nu opeens gaan sporten? Al jaren heb ik wat overgewicht, waarom daar nu perse iets mee doen? De afgelopen vier maanden ben ik eigenlijk zonder al teveel moeite zes kilo af gevallen. Laten we zeggen, psychische ballast overboord gegooid.

Op alle vlakken wil ik gezonder worden en fysiek is dat eigenlijk gemakkelijker dan ik had gedacht. Mijn lijf is nu veel blijer met mij en voelt zich een stuk sterker. Ook mentaal is een een verandering gaande merk ik, mijn gedachtes worden doorbroken door het sporten. In plaats van op bed hangen en in de pieker of Netflix modus terecht te komen, ben ik nu fysiek druk en heb ik niet eens tijd om na te denken.

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag