Knuffelboom
14 januari 2018
Wanneer muziek je passie is
18 februari 2018
Toon alles

MeToo en Tantra

Ik ben ongrijpbaar.

Voor veel mensen zal ik on-begrijp-baar zijn, maar bovenal ben ik ongrijpbaar.

Niets kan van mij worden afgenomen en ik kan mijzelf niet verliezen.

Dit besef heeft een enorme verandering in mij veroorzaakt en dat deel ik graag met je.

 

Dit wordt de eerste keer dat ik mijn ‘metoo’ verhaal ga delen via social media en dat is nogal spannend. De belangrijkste reden dat ik dit wil delen is om anderen inzicht te geven in mijn verwerkingsproces en om openheid te creëren over misbruik.

Misbruik is een vergrijp, grenzen worden overschreden en afstemming ontbreekt compleet, maar wanneer ik ongrijpbaar ben, is het onmogelijk dat er iets van mij is afgenomen. Voorheen was ik ongrijpbaar omdat ik niet meer aanwezig was, direct gedissocieerd en ‘ik’ was verdwenen. Niet te be-grijpen.

Dit overlevingsmechanisme heeft lang zijn werk goed gedaan, wat fijn dat ik het overleefd heb! Maar het mechanisme was gebaseerd op angst. Ik was bang voor vergrijpen, waardoor ik nooit helemaal aanwezig was.

Door mijn verlangen naar een beter (seks)leven, heeft de angst plaats gemaakt voor vertrouwen. Ik ben gaan leren om aanwezig te blijven en hierdoor heb ik ervaren dat ik echt ongrijpbaar ben. Dit heeft veel kracht gegeven waardoor ik zelfs avontuurlijk ben geworden.

Eén van mijn nieuwste avonturen is de tantraworkshop geweest. Ik besloot nadat ikzelf een massage had gekregen dat ik deze wijze van masseren ook wilde leren. In het diepe gesprongen en een driedaagse cursus geboekt.

Hier ben ik voorbij de schaamte gegaan en heb ik mezelf letterlijk en figuurlijk bloot gegeven. Deze vrije manier van naar het leven en jezelf kijken werkt voor mij heel helend. Ik ben een volledig aanwezig mens die met liefde (aan)raakt en (aan)geraakt kan en mag worden.

Het is mijn pad geweest om naast de psychische en emotionele verwerking van het misbruik, ook op fysiek en energetisch vlak ruimte te maken. Deze ruimte heeft ervoor gezorgd dat ik steeds vaker volop aanwezig ben. Natuurlijk zijn er nog momenten of situaties waarin er van alles getriggerd wordt en het mechanisme van verdwijnen op de loer ligt. Maar het besef dat ik mezelf niet kan verliezen helpt om aanwezig te blijven.

Ik ben niet misbruikt, ik heb misbruik ervaren.

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag