Over mij, Nicole Everts

Toen ik zelf voor de eerste keer een tantra massage kreeg stond ik direct in vuur en vlam. Alles in mij begon te stromen en ik voelde dat ik veel zin kreeg. Zin in het leven en zin om mijzelf te zijn!

De passie is sindsdien niet gestopt. Met volle overgave run ik mijn praktijk ClearSpirit nu ruim drie jaar en ligt de wereld aan mijn voeten.

Compassievol leven

Voorheen piekerde ik echt enorm veel, dat ging soms zo ver dat ik kon piekeren over het piekeren. “Je mag niet denken aan een roze flamingo!” en direct denk je eraan. Hoe kwam ik uit deze spiraal en hoe besefte ik mij dat ik erin zat?

Het eerste wat er in mij op komt is lef, ik had enorm veel moed nodig om uit mijn o zo veilige comfortzone te stappen. Ik was vaak bang en schaamde me voor mezelf. Eén van mijn strategieën was ontwijken. Net doen alsof het er niet is, voorbij gaan aan mijn gevoel en vanuit controle mijn leven indelen. Toch was dit zo vermoeiend dat op een gegeven moment de depressie en burn-out mij een wake-up call gaven. Ik had dagelijks zo veel stress dat mijn lijf altijd pijn deed en ik weinig energie had.

De levensvreugde leek helemaal op.

Ik schrijf bewust leek, want dat lijkt inderdaad zo wanneer je er middenin zit. Maar levensvreugde is als een vlam die kan smeulen, maar ook zo weer kan oplaaien. Tijdens verschillende ervaringen met steeds meer gelijkgestemde mensen kwam het besef dat ik het waard ben om volledig te leven en niet alleen maar te ‘smeulen’.

Weer zin in het leven!

Eén van die ervaringen was het moment dat ik mijn eerste tantramassage kreeg.

De verbinding met mijn lichaam en met de levenslust werden weer hersteld waardoor ik meer ging voelen. Dit is nog steeds een doorlopend proces waarbij ik aandachtig aanwezig ben. Vooral het liefdevol kijken en oordeel loos observeren vraagt bewustzijn. Het is namelijk super makkelijk om te balen van mijzelf: ‘wat stom dat ik het tot een burn-out heb laten komen’ of ‘wat belachelijk dat ik sommige sociale situaties nog steeds moeilijk vind’. Dan besef ik mij dit vermoeiende piekerpatroon weer en verleg ik mijn focus opnieuw naar mijn lichaam.

De moeite waard

Een ontzettend makkelijke manier om mijn focus te verleggen is voor mij de ademhaling. Deze is dieper dan ooit tevoren, kalmer en ik kan het bewust sturen. De moeite waard om eens te proberen, misschien wel terwijl je nu aan het lezen bent. Haal maar diep adem, helemaal in en.. helemaal uit.

Vrouwen Kracht

Het heeft even geduurd maar inmiddels heb ik de juiste naam gevonden voor mijn droomberoep. Ik ben Passie Coach! Een vrouwelijke wijze in het coachen van mensen en in het bijzonder vrouwen.

De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel mensen mogen masseren en begeleiden in hun proces van meer zelfliefde en bij het ontwikkelen van tantrisch bewustzijn. Wat ze mij vooral terug gaven is dat ze door de complete ontspanning hun levensenergie meer konden voelen stromen.

Het vraagt een bepaalde overgave en daadkracht om meer uit je leven te halen en je volledige potentie te benutten. Soms liggen er oude blokkades opgeslagen die eerst getransformeerd “moeten” worden voordat je moeiteloos en vrij kunt leven.

Samenwerking

Samen met mijn partner, Ron ten Voorde van www.yogateaching.nl, bied ik nu bijzondere en diepgaande trajecten aan in de vorm van duo-coaching. Doordat wij in onze relatie ontzettend goed afgestemd zijn, kunnen wij dit ook in ons werk inzetten.

Het voelde als vanzelfsprekend om onze kwaliteiten samen te laten vallen zodat we deze dubbel zo krachtige trajecten kunnen aanbieden. 

Vanuit een onvoorstelbare dankbaarheid willen wij deze trajecten aanbieden voor degenen die vastbesloten zijn om het proces van zelfverwezenlijking aan te gaan. 

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag