erectieproblemen
Erectionisme – volhardende perfectie
4 mei 2021
Rauwe Vrede – voorbij schijnheiligheid
7 september 2021
Toon alles

Toegewijd en Dienstbaar

Toewijding

De vriendelijkheid van deze tijd.  

 

Deze tijd vraagt een bepaalde toewijding en ik vraag me regelmatig af of we werkelijk nog dienstbaar zijn. Het lijkt er namelijk op dat er een algemene mening heerst “één voor allen en allen voor één”, maar dit gegeven blijkt nog niet de realiteit van onze samenleving te zijn.

Ik zou graag met deze blog inzichten brengen door openhartig te schrijven over mijn ideeën betreft de maatschappij. Ik hoop hiermee ook dat het gevoel van gemeenschapszin versterkt wordt. Mijn beeld van de wereld baseer ik op het beeld dat ik van mezelf en mijn directe omgeving heb en hoe ik mij daarbij voel. Hierdoor kan het voorkomen dat mijn tekst onbegrijpbaar voor je is of dat het van alles bij je oproept, ik wil je nu alvast bedanken voor je compassie.

 

Zoals mijn lezers van mij gewend zijn val ik meestal meteen met de deur in huis. Laat ik dat nu ook maar doen.
Stel je voor, je hebt met iedereen die je in je leven tegenkomt een ‘seksuele’ verhouding. Niet letterlijk in de vorm van fysieke seks, maar ik bedoel de energetische uitwisseling in een bewuste of onbewuste ontmoeting. We zijn zeg maar wandelende stofwolken die constant vernieuwen en energie vrijgeven. Stel je maar voor.
Met dit gegeven lijkt het mij niet meer dan logisch dat zodra je merkt dat er een statische geladenheid* in je stofwolk zit, je uit de buurt van andere stofwolken blijft om deze negatieve energie bij jezelf te houden, wel zo vriendelijk.

Bijvoorbeeld: je hebt een zware dag achter de rug op je werk en met een hoop spanning in je schouders rij je naar huis (of voor de thuiswerkers: loop je de trap af). Je moppert op iedereen die je tegenkomt en ook tegen je partner. Zij krijgen jouw negatieve lading over zich heen gestort waardoor hun leven in kwaliteit daalt (voor hoe lang bepalen ze natuurlijk zelf). Iedereen kent dit wel.

 

Eigenlijk is het dus van belang om de toewijding te richten op het creëren van een heldere en plezierige stofwolk, om zo de kwaliteit van de wereld om ons heen te vergroten. Maar, hebben “we” nog wel het gevoel van gemeenschapszin? Kunnen we nog wel zo dienstbaar zijn aan onszelf en de samen-leving?

Het oeroude begrip gemeenschapszin is de laatste tijd in waarde van betekenis gedaald. Vroeger was het een versterkende kwaliteit, het één voor allen en allen voor één principe. Nu viert het egoïstische één voor één (misschien twee) hoogtij.
Of zoals Robert M. Pirsig schrijft in zijn briljante boek ‘Zen en de Kunst van het Motoronderhoud’ (1974): de kwaliteit van de samenleving is een destructieve statische kracht geworden waardoor er nu een dynamische beweging zal moeten ontstaan, wil het verbeteren en in waarde stijgen.

 

Ik verwacht dus een ultiem groepsproces ten dienste aan de groei van kwaliteit.

Als Tantra Alchemist heb ik inmiddels een behoorlijke vrijzinnig visie op het leven. Deze inzichten maken dat ik constant bereid ben om mijn wereldbeeld in waarde te laten stijgen. Ik stem mijn systeem af op de eeuwige veranderende kwaliteit van het leven, de ontwikkeling van de tantrische alchemie. Zonder mij te laten leiden door de vernauwende verwachtingen en oordelen, maar door te vertrouwen schep ik ruimte om de levenslust volop te ervaren.

Een persoonlijk voorbeeld van mijn alchemistisch proces:
Ooit, lang geleden, tot zo’n drie jaar terug, gebruikte ik de seks die ik had regelmatig als een manier om goedkeuring te krijgen. Prachtig en handig hoe dat werkt, maar totaal niet vervullend. Want de kortstondige bevrediging door bevestiging was nooit voldoende om mijn zelfhaat te doen verdwijnen. En zo zat ik ogenschijnlijk vast in een statisch patroon waarvan de kwaliteit zo ver daalde dat er wel een verandering moest komen.

Het zelfinzicht tijdens mijn eerste tantramassage kwam behoorlijk plotseling en door sindsdien telkens weer dienstbaar én toegewijd naar binnen te blijven/durven kijken en te gaan voelen, is er weer een gezonde dynamiek gekomen in mijn seksleven. Ik kwam erachter dat ik “platte” seks helemaal niet zo lekker en spannend vond als dat ik dat moest vinden van mezelf. Ook ontdekte ik het laten stromen van levensenergie. En door zowel met mezelf, met mijn partners en met cliënten in mijn praktijk doe(l)loos-, afgestemd- en met liefdevolle aandacht te verbinden, ervaar ik de onvoorwaardelijke liefde.

In mijn vorige relaties was de intimiteit dus vooral gebaseerd op angst voor verlies. De relaties die ik nu “heb” is een diepgaande vorm van relateren. Niets staat vast waardoor ik telkens word uitgedaagd om onvoorwaardelijk te vertrouwen op mezelf. Dat voelt heel vrij en super liefdevol richting mezelf, het maakt dat mijn “stofwolk” steeds helderder en vriendelijker wordt.

 

Binnenkort komt er een programma om de Tantra Alchemie te ervaren en kun je individueel of samen met je/een partner het bijzondere onderzoek van 4 weken aangaan, in de vorm van de Tantra Cursus: Verwelkomen van Vervulling.

 

* Met statische geladenheid bedoel ik een mentale, emotionele of fysieke belemmering die de levensstroom blokkeert.

* Met eigen space bedoel ik jouw morfogenetische veld.

 

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag