Durf te vragen
22 mei 2018
Harige ballen en stinkende oksels
29 augustus 2018
Toon alles

Vieze oude mannetjes bestaan niet

Net zoals er geen “altijd zeurende huisvrouwtjes” bestaan, bestaan er ook geen “vieze oude mannetjes”.

Termen die wij als mensheid bedacht hebben voor ‘onverklaarbaar’ en ongewenst gedrag, maar ze bestaan niet echt. Het zijn verzonnen beelden waarin we zelf zijn gaan geloven en die het leven niet gemakkelijker maken.

Het gedrag van deze (en vele andere) beelden is typerend en niet geheel onverklaarbaar. Huisvrouwen die zeuren en klagen over dat de dingen niet zo gaan zoals ze graag willen en de (misschien wel getrouwde) mannen die al kwijlend naar de vrouwen op straat loeren, hebben veel gemeen. Ze zijn allemaal ontevreden, willen beter en meer. Dit is het verhaal dat bij deze vrouwtjes en mannetjes hoort, tenminste, dat denken we.

Stel je eens voor dat dit verhaal helemaal niet bij deze mensen hoort, maar dat het een ander verhaal is.

Ooit was er eens een man, een jonge man, die de vrouw van zijn leven tegen het lijf liep. Hij was op slag verliefd en wilde er alles aan doen om haar hart te stelen. Na een aantal verwoede pogingen bleek dat zij hem niet zag staan. Ze wees hem af en koos voor een ander. Zijn hart was gebroken en vanuit de angst voor nog zo’n afwijzing beloofde hij zichzelf dat hij nooit meer verliefd zou worden. Jaren verstreken en het contact dat hij met vrouwen had werd steeds oppervlakkiger. Het is een harde man geworden, met nog steeds dat gebroken hart van vroeger.

Deze man heeft, nadat een vrouw niet voor hem gekozen had, zichzelf afgewezen. De vrouw wees hem niet af, zij koos niet voor hem. Hij wees zichzelf af en besloot om deze prachtige vorm van liefde niet meer toe te laten. Zo zijn er ontelbare verhalen die enorm pijnlijk zijn. Ze doen geen pijn doordat de liefde geen kans heeft gekregen, maar omdat mensen zichzelf gaan afwijzen en in de eenzaamheid belanden.

De inmiddels oude man liep weer eens kwijlend door de stad en zag een prachtige vrouw voorbij lopen. Hij lachte naar haar en draaide zijn hoofd bij zodat hij langer naar haar kon staren. Tot zijn verbazing lachte ze terug en bleef ze zelfs staan. Ze begroette hem en ze maakten een praatje. Hij besefte zich dat dit het contact is wat hij zo lang gemist had. Samen maakten ze grapjes en er was weer vreugde.

Dus, word geen “altijd zeurend huisvrouwtje” of “vies oud mannetje”, zet dat beeld van die afwijzing van vroeger niet vast. Laat de angst los en ga de oprechte verbinding met jezelf en anderen weer aan. Vergeef jezelf voor de tijd dat je in de afwijzing zat en kies ervoor om het anders te doen. Tenminste, als je wilt dan. We hebben deze mannetjes en vrouwtjes ook nodig als spiegel, hoe het niet moet, dus voel je vooral niet verplicht!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag