MeToo en Tantra
1 februari 2018
Van je ‘seksleven’ naar je seks leven!
24 april 2018
Toon alles

Wanneer muziek je passie is

Iedereen kent het wel, liedjes die ervoor zorgen dat je gaat dansen, die je tot tranen roeren of je juist ontzettend vrolijk maken. Voor mij is muziek iets waarmee ik op sta en mee naar bed ga, in mijn huis is het bijna nooit stil en ik geniet enorm van mijn uitstekende muziekinstallatie of koptelefoon. Favoriete genres zijn progressieve rock, blues en (eigentijdse) klassieke muziek.

Vier weken geleden was ik bij één van de leukste kroegen van Enschede, namelijk Rocks. Altijd uitstekende muziek voor de kenners, zo ook die avond. Ik stond buiten te praten met iemand toen er uit het niets Trains van Porcupine Tree werd gedraaid. Direct zette ik mijn glas neer en zei tegen diegene, “sorry, maar je moet nu echt stoppen met praten”.

De eerste noten van het nummer zette mij meteen in beweging en ik stond buiten op de straat te dansen. Maar ik moest naar het geluid heen dus rende ik naar binnen, waar ik mijn jas op een barkruk gooide en mij volledig mee liet nemen door één van mijn favoriete nummers allertijden. Veel verbaasde blikken kwamen mijn kant op. Het is niet echt een bekend nummer en nogal intens. Zeker wanneer je (in je eentje, midden in de kroeg) erop gaat dansen.

Toen het nummer was afgelopen moest ik de barman vertellen hoe dankbaar ik hem was voor het opzetten van dit nummer. Direct zag ik een man aan de bar naar mij kijken, hij kende dit nummer ook! Er volgde een lang gesprek over onze gedeelde passie en ik mocht de hele avond dansen op soortgelijke muziek. Het was die avond ‘Ladiesnight’ en zo voelde ik mij ook, als een “lady” die respect kreeg voor wat ze deed en daarin vrij mag zijn.

De diepe waardering voelde ik pas een week later toen ik weer naar dezelfde kroeg ging en vrijwel meteen ‘mijn’ liedje op werd gezet. Ik voel me gezien, bedankt!

 

Deze blog is ook een ode aan Steven Wilson: 

Dear friend, yes you are my friend. Your music has saved me from myself many times. It has touched my soul, just like a friendship can do. I’m looking forward to see, hear and feel you again on March 7th in Amsterdam. 

You’re leaving behind a great legacy and I’m thankful for that! 

Nieuwsgierig naar Trains? Je bent vrij om mij te volgen op Spotify.

https://open.spotify.com/track/1HfVdg6TNKHtpsMPc07HTO?si=tQBl3fjfSnCxPvOoRaEabQ

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om een chat via WhatsApp te beginnen. Mailen kan ook naar nicole@clearspirit.nl.

 

× Stel je vraag